Verbouwen

Wanneer is het tijd voor nieuwe kozijnen?

Kozijnen zijn dingen die je normaal gesproken niet regelmatig hoeft te vervangen. Maar soms is de tijd dan toch echt aangebroken om de kozijnen te vervangen. Ook al denken we soms dat het geen meerwaarde heeft. Het kan je uiteindelijk heel veel voordelen opleveren. Maar wanneer is het nou echt tijd voor nieuwe kozijnen, we hebben het voor je opgesomd!

Houtrot of enkel glas? Laat je kozijnen vervangen!

Wanneer vervang ik mijn kozijnen? Dat heeft bijna iedere huisbezitter zich al wel eens afgevraagd. En in welke tijd van het jaar is dit het slimste om te doen? Wanneer je houten kozijnen hebt en het hout begint te rotten, of wanneer je nog maar enkel glas hebt, dan is het voor jou tijd om nieuwe kozijnen aan te schaffen. Wanneer er kleine plekjes houtrot op de kozijnen zit dan kun je je kozijnen nog redden met houtrot vuller maar als meer dan 30% van het hout gerot is dan is het de hoogste tijd. Dit kun je het beste doen in de periode wanneer tempraturen hoger dan 18 graden liggen. Vaak heeft het plaatsen van kozijnen niet zo ontzettend veel tijd nodig, maar om de warmte binnen te houden adviseren we het rond de lentetijd te doen. Ook wanneer je enkel glas hebt in e woning adviseren we je de kozijnen inclusief glas te vervangen, niet alle standaard kozijnen kunnen het dubbelglas namelijk aan.

Houten of kunststof kozijnen?

Dat maakt geen verschil. Kunststof kozijnen kunnen net zo snel kapotgaan als houten kozijnen. Echter wanneer je duurzaam bent ingesteld adviseren we je voor de houten kozijnen kiezen. Dit omdat deze kozijnen veel duurzamer zijn dan die van kunststof. Wanneer je de kleur van je kozijnen wilt afwisselen door de jaren heen dan adviseren we je dus ook echt om voor de houten kozijnen te kiezen.

Waarom?

Het is in sommige gevallen erg belangrijk om je kozijnen te vervangen. Wanneer je bijvoorbeeld geen dubbelglas hebt of rottende kozijnen. Dan ontsnapt er vooral tijdens de wintermaanden ontzettend veel warmte. Hierdoor blijft je verwarming draaien om de woning warm te houden. Dus wanneer je kozijnen vervangt wanneer ze daar aan toe zijn kan dit je energierekening jaarlijks ontzettend reduceren.

Geef een reactie