InspiratieInterieurWonen

Dé woontrends van 2019

Dé woontrends van 2019

Het jaar 2019 heeft net zijn intrede gemaakt. De feestdagen zijn weer voorbij en iedereen is weer aan het werk of gaat weer naar school. Ieder jaar zijn er weer nieuwe woontrends. Ben je ook zo benieuwd naar de woontrends van dit jaar? Welke kleuren, meubels en materialen zijn er dit jaar helemaal in?

Warme kleuren

Het gebruik van warme kleuren is een van de woontrends van 2019. In 2018 maakten de kleuren geel, donker groen en warm rood al hun intrede. Deze trend zal in 2019 voortgezet worden met andere warme kleuren, zoals pasteltinten, oud roze, warm grijs en okergeel. Er wordt voorspeld dat de kleur ‘Spiced Honey’ de kleur van 2019 gaat worden. Dit is een warme beige-gele kleur. Het is de trend om deze warme kleuren volledig door te voeren in het interieur. Dit kan door gebruik te maken van kleuren uit dezelfde kleurgroep, waardoor alles goed bij elkaar past.

Ronde meubels

De rechthoekige meubels gaan in 2019 steeds meer plek maken voor ronde meubels. Denk bijvoorbeeld aan een ronde tafel, een rond vloerkleed, een ronde salontafel of een ronde zitzak. Kortom: ronde meubels kunnen niet langer meer ontbreken in een interieur. Het voordeel van een rond meubelstuk is dat het minder woonruimte in beslag neemt. Dit maakt het ook erg geschikt voor kleine woonruimtes.

Goud, koper en marmer

Materialen die luxe uitstralen zijn dit jaar de trend. Hier passen de materialen goud, koper en marmer perfect bij. Denk bijvoorbeeld eens aan een gouden kraan of wasbak. Goud geeft tevens een warme uitstraling. De kleur goud valt goed te combineren met moderne materialen, zoals marmer. Vooral wit marmer geeft een luxe uitstraling. Wat je vooral dit jaar gaat zien zijn marmeren klokken en tafels. Niet alleen goud en koper bieden een luxe uitstraling. Naast goud biedt ook koper een warme en luxe uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan koperen pannen of koperen lampen.

Geef een reactie