InspiratieInterieurTuin

Verbind je tuin aan het interieur voor een ruime sfeer

tuin en interieur verbonden

Het is de laatste jaren steeds hipper om het interieur aan de tuin vast te binden. Het wordt als het ware een hele nieuwe ruimte in de woning die toevallig geen dak of muren heeft. Zo gebruik je dat extra oppervlak aan jouw huis optimaal! Maar hoe doe je dit en waar moet je op letten?

Naadloze verbinding

Het ruime effect begint bij de overgang tussen woonkamer en tuin. Grote, openslaande deuren of een schuifdeur die van vloer tot plafond van glas is, het lijkt bijna alsof er geen scheiding is. Door het glas komt het natuurlijke licht een stuk ruimer de woonkamer binnen, en lijkt daarom meteen een stuk meer op de rest van de tuin.

Buiten binnen

Je wilt beide ruimtes elementen van elkaar meegeven. Als je een groene tuin hebt, is het effectief om binnen ook een waar groen paradijs te maken. Probeer zoveel mogelijk planten te verwerken in jouw interieur. Staande kamerplanten, maar denk ook aan hangplantjes op hoge plankjes of kasten voor een volumineus effect.

Binnen buiten

De tuin wil je zoveel mogelijk inrichten als de woonkamer. Dat wil zeggen, meubilair op het terras! Probeer deels in dezelfde kleurenstijl te werken, en kies hetzelfde materiaal. Tegenwoordig zijn er best veel mogelijkheden om vloerbedekking voor binnen ook in een buitenvariant te krijgen. Als je hiervoor kiest, zorg ervoor dat het terras dezelfde hoogte als de woonkamervloer heeft. Als je in de zomer de deuren openklapt zou je niet meer moeten zien wat nou binnen is en wat buiten is.

Huiselijke verlichting

Het is niet altijd zonnig en fris buiten. Vandaar is verlichting zo belangrijk bij een huiskamer-tuin. Zo heb je er in de winter en ’s avonds ook nog plezier van.               Pak het hetzelfde aan als in de woonkamer, dus ga voor een centrale lamp en hier en daar wat kleinere accenten.

Tussen het groen

Om het helemaal af te maken creëer je met dakplanaten, dakbomen of andere buitenoverdekking knusse en gezellige plekjes om op een warme zomerdag of een zachte winterdag lekker met een drankje te genieten van de tuin.

Geef een reactie