AlgemeenInspiratieInterieurWonen

Interieurtrends 2020

Een wilt een nieuw interieur, maar hoe kleed je dit het beste aan? Hoe moet je je dressoir decoreren? Hoe kies je een nieuwe zetel? Het zijn slechts enkele vragen die horen bij een make-over van je interieur. Gelukkig hebben wij de antwoorden voor jou alvast even uitgezocht!

Je dressoir decoreren

Je dressoir kun je met allerlei soorten items decoreren. Of je nu een moderne dressoir, een landelijke dressoir, een industriële dressoir of een klassieker model hebt staan, een mooie tafellamp op het dressoir doet het altijd goed. Tafellampen zorgen voor extra sfeer en kunnen een mooie aandachtstrekker zijn in je woonkamer. Tegenwoordig zijn industriële tafellampen in zwart metaal hier een echte trend. Kies voor een lichtbron met sierdraad voor een warme en gezellige sfeer.

Hou je je interieur graag persoonlijk? Foto’s zijn de boodschap! Zet je foto’s op je dressoir of hang ze boven je dressoir aan de muur. Foto’s brengen steeds een huiselijke en gezellige sfeer met zich mee, of ze nu in kleur of zwartwit zijn. Combineer ze tot een samenhangend geheel op of boven je dressoir, en je krijgt meteen een persoonlijke touch in je woonkamer.

Planten brengen een stukje natuur én wat meer kleur in je interieur. Of je nu een houten dressoir of een witte dressoir hebt, planten zorgen voor sfeer! Ze kunnen een mooie eyecatcher zijn op je dressoir of een leegte vullen in je woonkamer. Geen groene vingers? Geen probleem! Er bestaan tegenwoordig ook kunstplanten met realistische look, of planten in bokaal die minimale verzorging vragen.

Met deze tips decoreer jij je dressoir voortaan in no time!

Een nieuwe zetel kopen

Wil je een zetel in een tijdloze look, of ga je liever mee met de interieurtrends? Gelukkig is het geen of-verhaal. Een grijze zetel kan zowel hip als tijdloos zijn en komt in verschillende stijlen terug. In 2020 zien we een opkomst van elegante zetels met metalen pootjes, maar ook Scandinavische zetels met houten poten blijven een geliefde trend. Een relax zetel en design zetel in je zithoek is tegenwoordig ook heel erg in en vind je terug in heel wat stijlen, zodat je naar hartenlust zetels kunt combineren.

Ben je er nog niet uit welke zetel je wilt kopen? Met kleurrijke kussens en dekentjes hoef je geen drastische veranderingen aan te brengen om je zithoek extra sfeer in te blazen, en ook een nieuw tapijt zorgt voor extra gezelligheid in huis. Zo kun je die nieuwe zetel nog eventjes uitstellen!

Woonkamer meubelen

Nieuwe stoelen kopen gaat meestal gepaard met een nieuwe eetkamer. Dit kan een set eetkamer meubelen zijn zoals een vitrinekast, barkast, dressoir en tafel uit dezelfde collectie, zodat je meubelen bij elkaar passen en je woonkamer een samenhangend geheel vormt. Maar tegenwoordig hoeft dit niet meer zo te zijn om een instaproof interieur te creëren.

Volgens de nieuwe wabi sabi trend is je interieur net zo uniek en persoonlijk door de combinatie van verschillende woontrends, kleuren en materialen. Combineer er dus op los! Industriële stoelen onder een houten tafel, gecombineerd met landelijke kasten? Doen! Dit jaar draait het om natuurlijke, duurzame materialen en dit zul je ongetwijfeld terugvinden in de collecties van meubelwinkels die hun aanbod vernieuwen en up to date houden, zoals DEBA Meubelen in Belsele.

Geef een antwoord